Dostupni linkovi

Bloomberg: Obami 53, Romniju 40 odsto glasova na izborima


Američki predsjednik Barak Obama na novembarskim predsjedničkim izborima pobijediće rivala iz redova republikanaca Mita Romnija s 13 odsto razlike, rezultat je
najnovijeg istraživanja čiji je rezultat danas objavljen.

U anketi agencije Bloomberg 53 odsto ispitanih je reklo da će vjerovatno glasati za Obamu, dok je 40 odsto reklo da će glasati za Romnija, bivšeg guvernera Masačusetsa.

Mnogi u SAD sumnjaju u vjerodostojnost najnovijeg istraživanja Bloomberga pošto većina drugih anketa predviđa tijesnu trku, ocenjuje portal Politiko.

U anketi Blumberga je od 15. do 18. juna ispitano 1.002 glasača, a margina greške je 3,1 odsto.

Veći dio ispitanika je rekao da sada bolje žive nego na početku 2009. kada je Obama ušao u Bijelu kuću - 45 odsto Amerikanaca kaže da sada žive bolje, a 36 odsto da žive lošije.

Rezultati istraživanja ukazuju da Romni mora još mnogo da popravi imidž posle teških stranačkih izbora na kojima je posle oštrih sukoba i sporova s drugim republikancima dobio nominaciju na izborima.

Samo 31 odsto ispitanih je reklo da bi voljelo da sjedi pored Romnija u avionu na dugom letu, dok je 57 odsto reklo da bi rado sjedilo pored Obame.

Obamin predsjednički mandat pozitivno je ocijenilo 55 odsto ispitanih - što je prvi put od marta 2011. da je on iznad praga od 50 odsto za predsjednika koji traži reizbor.

Njegove odluke ne odobrava 44 odsto Amerikanaca.
XS
SM
MD
LG