Dostupni linkovi

Rubini: Akcije Fejsbuka će i dalje padati


Akcije Fejsbuka /Facebook/ će na berzi i dalje padati, a mogle bi da se spuste na čak 20 USD, u odnosu na početnih 37 USD, ocijenio je američki ekonomista Nurijel Rubini.

Rubini, koji je bio jedan od rijetkih skeptičnih analitičara, nakon što je najavljeno da Fejsbuk izlazi na berzu, objašnjava da je sadašnji pad vrijednosti mogao da se očekuje, da su ozbiljno uzete u obzir sve ekonomske najave, prenosi Tanjug.

“Polovina ljudi danas koristi Fejsbuk preko svojih smart mobilnih telefona ili tablet, tako da oglašivači ne pridaju veliki značaj reklamiranju na tim uređajima, zbog njihovog fizičkog malog obima u odnosu na ekrane kompjutera, što znači i manji priliv novca”, objasnio je Rubini.

On je kazao i da pred samo puštanje akcija Fejsbuka na berzu niko nije obratio pažnju na odluku Dženeral /General/ Motorsa da odustane od daljeg reklamiranja na toj društvenoj mreži.

“Bilo je toliko upozoravajućih znakova da dolazi do pada, polovina dioničara je odmah rekla da će prodati akcije, i po meni, to je bio put u katastrofu”, smatra Rubini.

Prema njegovim riječima, akcije Fejsbuka sa sadašnjih 30,91 USD mogu da padaju i ne očekuje da se vrate na početni nivo od 37 USD.

“Ne bih se iznenadio da padnu na 20 USD”, dodao je Rubini.
XS
SM
MD
LG