Dostupni linkovi

Krenuo 11. Zagreb pride


Pod sloganom "Imamo obitelj! Tisućljetni hrvatski san", pripadnici rodnih manjina u 15 sati krenuli su s Trga žrtava fašizma odakle će u povorci prošetati središtem Zagreba do Zrinjevca te održati završni skup s govorima i zabavnim programom.

Okupljanje sudionika povorke počelo je nešto prije 14 sati, a organizatori, Udruženje Zagreb Pride, pozvali su građane na 11. rođendan zagrebačke Povorke ponosa i - kako su rekli - na taj način, bez obzira na osobnu orijentaciju, podrže jednakost, dostojanstvo, ravnopravnost i vidljivost svih lezbijki, gejeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba (LGBTIQ).

Matea Popov iz Zagreb Pridea koji je i organizator povorke, izjavila je novinarima uoči početka povorke kako ne može reći koliko će točno ljudi sudjelovati na ovogodišnjem Zagreb Prideu, ali da je do sada iz godine u godinu povorka bila sve veća.

"Prošle godine bilo je nekoliko tisuća ljudi. Nemamo razloga očekivati manju povorku a sigurni smo da će biti velika i šarena", rekla je Popov.

Proći će svim glavnim gradskim ulicama uključujući i Trg bana Jelačića gdje će se kratko zaustaviti, a na Zrinjevcu su oko 16 sati predviđeni govori i zabavno glazbeni program, dodala je.

Najavljeno je proglašenje "Homofrenda" i "Homofoba" godine, "LGBTIQ osobe godine" te koncert Mangroovea, hrvatskog autorskog neo soul funk benda.
XS
SM
MD
LG