Dostupni linkovi

Premijer Ero odgovorio na primjedbu kancelarke Merkel



Premijer Francuske Žan-Mark Ero se u četvrtak založio da se "ne ide u uproštene formule" za rješavanje finansijske krize, čime je odgovorio kancelarki Njemačke Angeli Merkel koja je upozorila da Berlin ne može biti zadovoljan "lakim rješenjima" i "mediokritetskim" receptima.

"Situacija u Evropi je dovoljno kritična da bismo se upuštali u uproštene formule. Stvari moramo uzeti ozbiljno i hrabro", rekao je Ero je novinarima tokom postete Anžeru, gradu na zapadu Francuske.

"Danas je ugrožena budućnost eurozone, i 28. i 29. juna se održava samit (EU) koji mora da bude uspješan. To znači da moramo razgovarati, a debata je daleko od toga da je završena", dodao je on, dok se Pariz i Berlin protive dopunjavanju budžetskog sporazuma inicijativama za privredni rast.

U govoru u četvrtak u Bundestagu, donjem domu njemačkog parlamenta, o predstojećem samitu Grupe 20 u Meksiku, Angela Merkel je rekla da je svjesna da će "ponovo svi pogledi biti upereni u Njemačku".

Ali, njene "snage... nisu neograničene", upozorila je ona. Berlin neće biti zadovoljan "brzim rješenjima" i "medioktitetskim", u receptima za suzbijanje krize, rekla je Merkel, ističući da napore ne treba da preduzima samo Evropa.
XS
SM
MD
LG