Dostupni linkovi

AP: Hrvatski navijači sa slikom Gotovine palili zastavu EU


Iako izvještaji iz Poznanja, sa dvoboja drugoga kola skupine C između Hrvatske i Italije navode da su hrvatski navijači nisu napravili nikakve nerede u iščekivanju utakmice s Italijom, tekst agencije Associated Press ne opisuje hrvatske navijače u najboljem svjetlu, prenosi Index.hr.

"Hrvatski navijači zapalili su zastavu Europske unije", navodi jedna od najvećih svjetskih agencija uz napomenu da su neki navijači unatoč hladnom vremenu bili bez majice i pokazivali nacionalističke simbole. AP pogrešno navodi da se NHD raspala 1944.

"Tu su bile zastave koje su evocirale fašistički ustaški pokret koji je upravljao Hrvatskom kao nacističkim protektoratom od 1941-44.", stoji u tekstu.

Spomenuli su i Antu Gotovinu.

"Neki ljudi su nosili fotografije Ante Gotovine, bivšeg generala koji je u Haagu osuđen zbog ratnih zločina", piše AP uz napomenu da je Gotovina heroj desničara u Hrvatskoj.

AP navodi da su Hrvati lutki za napuhivanje obukli talijanski dres i palili baklje. No, napominju da je policija sve promatrala, ali nije intervenirala.
XS
SM
MD
LG