Dostupni linkovi

Lagumdžija, Čović, Radončić i Ljubić potpisuju novu koaliciju u petak


Potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Marinko Čavara potvrdio je za agenciju Anadolija da su "definisana načela saradnje na federalnom nivou", te da bi od petka, 15. juna, definitivno trebala startovati rekonstrukcija federalne vlasti.

Isto tako, sjutra bi trebao biti održan sastanak predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatka Lagumdžije, HDZ-a BiH Dragana Čovića, te vjerovatno i Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića i HDZ-a 1990 Bože Ljubića.

"Dogovorili smo 10-tak tačaka i redoslijed aktivnosti koje trebamo uraditi oko prekomponovanja vlasti. Očekujemo da će lideri stranaka biti spremni da potpišu spomenuta načela i da krenemo u implementaciju sporazuma o parlamentarnoj veličini. Vjerujem da će lideri javno saopštiti da od sjutra teku aktivnosti koje znače promjene na pozicijama u vlasti FBiH", izjavio je Čavara za agenciju Anadolija (AA).

Čavara napominje da je HDZ BiH opredijeljen za oduzimanje nelegalno stečene imovine, da se zalaže za nezavisan rad policije, evropske integracije i ulazak BiH u NATO, te za izgradnju koridora 5C.
XS
SM
MD
LG