Dostupni linkovi

Vamen: Nema besplatnih ulaznica za EUMi želimo Srbiju koja nastavlja da se kreće u pravcu Evropske unije, ali su za to potrebni i određeni rezultati, izjavio je danski ministar za evropska pitanja Nikolaj Vamen (Nikolai Wammen).

Kako danas prenose danski mediji, Vamen je to rekao na marginama sastanka ministara EU za evropske poslove sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom i predstavnicima zemalja kandidata.

"To moraju da prate i određeni rezultati", ukazao je Vamen čija zemlja predsedava EU, i dodao da "nema 'besplatnih ulaznica' za ulazak u EU".

"Dakle, lopta je na polovini terena (predsednika Srbije Tomislava) Nikolića i ja se nadam da će on iskoristiti tu istorijsku šansu koja se pruža Srbiji", rekao je Vamen.

Komesar za proširenje File je, nakon sastanka, izjavio da "EU ne postavlja priznanje Kosova kao uslov" za prijem Srbije.

"Mi govorimo samo o normalizaciji odnosa. Mi smo veoma otvoreni i jasni i nemamo nikakav prikriveni dnevni red", rekao je File posle prvog dela sastanka koji je juče održan u Arhusu.
XS
SM
MD
LG