Dostupni linkovi

Advokatska komora Srbije osudila napad na kolegu


Upravni odbor Advokatske komore Srbije osudio je u subotu napad na advokata Nenada Vukasovića, koga su pretukla dvojica maskiranih napadača i sipali mu kiselinu u lice, i zatražio da se hitno pronađu krivci.

U saopštenju se od javnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova traži da preduzmu energične mere i u najkraćem roku otkriju počinioce i motive napada.

Advokatska komora je upozorila i da su u proteklih nekoliko godina advokati bili žrtve napada, a da krivci nisu otkriveni niti kažnjeni.

"Zato Advokatska komora još jednom skreće pažnju da se advokatima, kao borcima za osnovna ljudska prava, da status službenih lica baš kao i sudijama, javnim tužiocima i policajcima", zatražila je Advokatska komora Srbije.

Zatraženo je i da nadležne vlasti odmah obezbede fizičko obezbeđenje advokatu Vukasoviću jer postoji opasnost da on ponovo bude napadnut.

Dvojica maskiranih muškaraca napala su Vukasovića u njegovoj kancelariji u Beogradu, a on je nakon toga prebačen u Urgentni centar gde mu konstatovan potres mozga. Vukasović je bio branilac Zvezdana Jovanovića u slučaju atentata na premijera Zorana Đinđića.
XS
SM
MD
LG