Dostupni linkovi

SDP spreman za rekonstrukciju vlasti na svim nivoima u BIH


SDP je spreman za rekonstrukciju vlasti na svim nivoima u BiH, izjavio je Srni šef Kluba poslanika SDP u Parlamentu Federacije Jasenko Selimović.

„Ako se rekonstruiše vlast na nivou BiH i ako je već počela rekonstrukcija u pojedinim kantonima, nije prirodno da ostanemo u koaliciji sa istim partnerima na federalnom niovu", rekao je Selimović.

On je dodao da će takva rekonstrikcija uslijediti kada se postigne politički dogovor između strana koje participiraju u radu svih parlamenata i stvore za to zakonom predviđeni uslovi.

Komentarišući stav Predsjedništva HDZ da ova stranka u Vladi Federacije traži svih pet hrvatskih ministarstva i da u toj vlasti ne želi HSP i Narodnu stranku Radom za boljitak, Selimović je rekao da svako ima pravo da iznosi svoje političke stavove.

Predsjedništvo HDZ zaključilo je juče da je potrebna rekonstrukcija vlasti u BiH na svim nivoima, ali po istom modelu i u jednom koraku.

Lider HDZ Dragan Čović najavio je da će sutra razgovarati sa predsjednikom SDP Zlatkom Lagumdžijom o načinima, tačnim rokovima i dinamici procesa rekonstrukcije vlasti.

U Sarajevu će danas biti održana i sjednica Predsjedništva SDP, koja je zakazana za 15.15sati, a po njenom okončanju biće objavljeno saopštenje za javnost.
XS
SM
MD
LG