Dostupni linkovi

Danas pregovori o ulasku SBB BiH u vlast


Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija sastaće se danas sa
predsjednikom Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) Fahrudinom Radončićem kako bi nastavili pregovore na nivou delegacija SDP i SBB u 11 sati u sjedištu SDP-a u Sarajevu.

Predsjednik SDPBiH-a Zlatko Lagumdžija izrazio je nadu da će u nekom razumnom roku imati jasnu i preciznu situaciju i potvrdio da treba brzo djelovati.

"Mislim da nema razloga za čekanje jer najgore stanje trenutno je ono koje sad imamo, a to je potpuni zastoj i blokada obaveza koje smo dogovorili na nivou 'šestorke'“, dodao je Lagumdžija.

"Bilo mi je je bitno da vidim da li je gospodin Radončić spreman i na kojim programskom načelima da se priključi na onim nivoima gdje možemo to zajedno da radimo i danas ćemo više znati", kazao je Lagumdžija.

Kako je poznato, predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija poslao je pismo predsjedavajućem Vijeća ministara Vjekoslavu Bevandi u kojem traži da se pokrene postupak za smjenu ministara i zamjenika ministara iz reda Stranke demokratske akcije (SDA).

Imajući u vidu da je budžet institucija Bosne i Hercegovine za 2012. godinu usvojen uz protivljenje SDA u svim državnim institucijama te na osnovu javno iznesene volje te stranke, u skladu sa dogovorom lidera stranaka 23. maja u Sarajevu i članom 15. Zakona o Vijeću Ministara BiH lider SDP-a poziva predsjedavajućeg Bevandu da pokrenete postupak za smjenu ministara i zamjenika ministara iz reda SDA Sadika Ahmetovića, Muhameda Ibrahimovića i Fuada Kasumovića, navodi se u saopćenju SDP-a.

"Nažalost pokazalo se da SDA nema kapacitet da se uhvati u koštac sa promjenama i sa preuzetim obavezama koje smo dogovorili na evroatlanskom putu,ekonomskim i socijalnim reforma“, prokomentirao je Lagumdžija.
XS
SM
MD
LG