Dostupni linkovi

"Profesionalno društvo" za BrejvikaZatvor "Ila" u Norveškoj angažovaće obučene "prijatelje" da se druže sa Andersom Brejvikom, koji se smatra preopasnim da bi bio u društvu sa ostalim zatvorenicima.

Direktor zatvora "Ila" Knut Bajarkeid norveškom dnevniku "Verdens Gang" rekao je "da bi to moglo da bude bilo šta od hokeja do ljudi, koji će igrati šah s njim".

Prema njegovim riječima, neophodno je "profesionalno društvo" jer norveški zatvorski sistem nije voljan da nametne višegodišnju izolaciju Brejviku ali će i on možda pokušati da "zgrabi" nekog od zatvorenika ukoliko mu bude dozvoljeno da se kreće među njima.

On je objasnio da su brojne inicijative oko Brejvika osmišljene kako bi se spriječilo eventualno uzimanje talaca a to je nemoguće ukoliko bude imao uobičajen kontakt sa ostalim zatvorenicima.

Brejvik će, najvjerovatnije biti osuđen na najmanje 21 godinu iza rešetaka bez obzira na presudu. On je već priznao ubistvo 77 osoba u oružanom i bombaškom napadu izvršenom u julu prošle godine.
XS
SM
MD
LG