Dostupni linkovi

Grčka: Čovjek se objesio u gradskom parku u Ateni


Serija samoubojstava u Grčkoj se nastavlja. Najnoviji takav slučaj odnosi se na 61-godišnjeg Alexandrosa, koji se objesio na drvetu u javnom parku u Ateni.

Beživotno tijelo umirovljenika pronašao je čuvar parka, a u njegovom džepu nalazila se oproštajna poruka, javlja Athens News. Alexandros je u njoj napisao kako je bio čovjek od malo poroka te je radio po cijele dane. Sebe je optužio za samo jedan "grozan zločin": postao je profesionalac s 40 godina i ušao u vrtlog duga. Sam sebe je nazvao "idiotom koji je morao platiti", izrazivši nadu da se njegovi unuci neće roditi u Grčkoj.

"Grčka će biti izbrisana s karti. Osim, naravno, ako se ne pojavi političar s mudima poput Margaret Thatcher koji će nas i državu dovesti u red", poručio je u oproštajnom pismu.

Alexandros je nekad bio električar te je imao malu firmu, ali ju je mora zatvoriti zbog krize. Onda je pokušao raditi kao građevinac, pa na brodu, ali bez puno uspjeha. Njegovi susjedi kažu kako su ga u utorak vidjeli kako u svom radnom kombinezonu sjedi sam na klupi u parku.
XS
SM
MD
LG