Dostupni linkovi

Stefanović: Nastavićemo da izdajemo srpska dokumenta



Najava da će od 1. juna na Kosovu biti oduzimana vozila koja nemaju tablice kosovskih organa jedan je u nizu jednostranih poteza Prištine i zloupotreba dogovora postignutih u Briselu, rekao je danas šef beogradskog pregovaračkog tima
Borislav Stefanović.

"Ne postoje bilo kakvi dogovori niti tajni delovi dogovora i ono što je sigurno je da u samom Sporazumu o slobodi kretanja piše da će obe strane učiniti sve što mogu da građani koji žive na Kosovu i Metohiji koriste ili KS ili RKS tablice", rekao je Stefanović za Televiziju Most iz Zvečana.

Šef pregovaračkog tima Beograda je dodao da "nije ustanovljena nikakva obaveza niti Republika Srbija ima obavezu da prihvata jednostrane i nelegalne odluke vlasti u Prištini".

Stefanović je naglasio da je "ovo što se poslednjih dana dešava na Kosovu i Metohiji posledica jednostranog i nasilnog čina vlasti u Prištini".

Sporazum Beograda i Prištine o slobodi kretanja stupio je na snagu 26. decembra. Kosovske vlasti najavile su da će u skladu sa tim dogovorom od 1. juna oduzimati vozila koja imaju tablice koje izdaje MUP Srbije.

Kosovski Srbi protestovali su zbog tih najava.
XS
SM
MD
LG