Dostupni linkovi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula postupak protiv HRT


Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je postupak protiv Hrvatske radiotelevizije (HRT) i Usluga Poreč zbog indicija da su zlouporabili vladajući položaj na tržištu, objavljeno je danas na AZTN-ovoj web stranici, a prenosi tportal.hr.

AZTN je pokrenuo postupak radi indicija da je HRT zlouporabio vladajući položaj na tržištu pružanja usluga televizijskog emitiranja programa nacionalne pokrivenosti odbijanjem poslovanja s poduzetnikom Digi satelitska televizija.

Uz to, indicije su da je HRT svim operatorima koji prenose televizijske programe krajnjim potrošačima uz plaćanje naknade (pay tv), bez obzira na platformu koju koriste (kabelski, IPTV ili satelit), nudio nepravedne prodajne cijene pri distribuciji programa HTV 1 i HTV 2.

AZTN je, također, na inicijativu Riviera Adrie iz Poreča pokrenuo postupak protiv poduzetnika Usluga Poreč zbog indicija da je zlouporabio vladajući položaj na tržištu pružanja usluga skupljanja, odvoza i odlaganja komunalnog otpada primjenom različitih uvjeta poslovanja za istovrsne poslove poduzetnicima u djelatnosti turizma.
XS
SM
MD
LG