Dostupni linkovi

U jednom danu u sukobima u Siriji ubijeno 98 ljudi


Najmanje 98 ljudi, među kojima 61 civil, ubijeno je u utorak u sukobima između režimskih snaga i pobunjenika u Siriji. Danas nastavljeni napadi.

Bilans žrtava obuhvata i 28 vojnika i devet pobunjenika, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

U broj ubijenih uračunate su i žrtve masakra u severozapadnom regionu Deir, u kojem je stradalo 13 civila, saopštio je šef te organizacije Rami Abdul Rahman.

Žrtve su "ubijene pucnjem u glavu, navedeno je u prvim izveštajima iz regiona", dodao je on i pozvao posmatrače Ujedinjenih nacija u Siriju da istraže ove dogadjaje i pronadju krivce, preneo je Frans pres.

Sirijske snage i danas nastavljaju napade, granatiranjem predgrađa Damaska i delova grada Homsa koji su pod kontrolom pobunjenika. Sirijska organizacija za ljudska prava i lokalni koordinacioni komiteti nemaju još informacije o žrtvama današnjih napada.

U poslednjem velikom nasilju u gradu Hula, u provinciji Homs, poginulo je 108 ljudi, medju kojima 49 dece i 34 žene, nakon čega su zemlje širom sveta proterale sirijske ambasadore. Preživeli tvrde da je za nasilje odgovorna grupa prorežimskih boraca poznata kao šahibe, a sirijska vlada je saopštila da će danas završtiti svoju istragu tih ubistava.
XS
SM
MD
LG