Dostupni linkovi

Režepi: Od 1. juna oduzimanje vozila sa tablicama Srbije


Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je danas da će se od petka, 1. juna kada počinje primjena odluka Vlade Kosova, oduzimati, odnosno konfiskovati vozila koja budu saobraćala sa starim ili novim registarskim tablicama Srbije.

"Prvog juna ističe rok (za zamjenu tablica) i nema nikakvog odlaganja.Mogu biti u saobraćaju jedino sa tablicama RKS ili KS. Onima koji budu koristili (srpske tablice) oduzeće im se vozilo, biće predati sudiji za prekršaje i neće im se dozvoljavati kretanje po Kosovu", kazao je Redžepi za Radio-televiziju Kosova.

Načelnik Agencije za civilne registre u okviru MUP Kosova Bljerim Camaj je izjavio da je veliki broj Srba na Kosovu registrovao vozila sa KS ili RKS.

"Ukupno je sa KS i RKS tablicama registrovano 5.362 vozila, od toga sa RKS je 4.003 vozila dok je sa KS registrovano 1.359 vozila. Zajedno sa drugim pripadnicima manjina registrovano je 7.570 vozila sa RKS i KS", kaže Camaj.

Vlada Kosova je prošle godine kosovskim Srbima dala rok za promjenu registrarskih tablica. Rok je ponovo produžen u martu, kada je utvrđeno da je poslednji rok za promenu registarskih tablica 1. jun ove godine.
XS
SM
MD
LG