Dostupni linkovi

Nikolić: Pozvaću Josipovića na inauguraciju


Nakon susreta sa šefom delegacije EU u Srbiji, Tomislav Nikolić rekao da neće biti prepreka za konstituisanje nove vlade i da će sarađivati s Borisom Tadićem.On je dodao će na inauguraciju u Beogradu pozvati i predsjednika Hrvatske Ivu Josipovića i poručio da "nikada ništa neće učiniti što bi pokvarilo odnose dvije države i dva naroda".

Nikolić i Vensan Dežer sastali su se danas oko 11 sati u sjedištu SNS.

Inače, Nikolić je sa šefom delegacije EU u Srbiji razgovarao o aktuelnoj situaciju u Srbiji i njegovoj poseti Briselu 14. juna. Nikolić je noovinarima, nakon sastanka, rekao i da će ga u Briselu primiti predsjednik Evropskog savjeta Herman van Rompej i šefica diplomatije EU Ketrin Ešton.

Nikolić je poručio i da neće biti prepreka konstituisanju vlade i apelovao na stranke da se što prije dogovore o formiranju vlade jer se zemlja nalazi u teškoj ekonomskoj situaciju. On je ponovio da će ukoliko mu partije koje već vode pregovore o vladi do ponedjeljka ne saopšte da imaju parlamentarnu većinu, on kao predsjednik otpočeti konsultacije sa strankama shodno njihovoj snazi u parlamentu - naprednjacima, demokratama, koalicijom SPS-PUPS-JS.

Izabrani predsjednik je dodao i da je i samom Dežeru prenio da želi da sarađuje sa parlamentom na izboru vlade, ali isto tako i sa budućom vladom, koja god da bude izabrana.

"Ja neću biti problem da se konstituiše vlada", naglasio je Nikolić i ponovio da je neophodno da se vlada formira što prije zbog teške ekonomske situacije u kojoj se zemlja nalazi.
XS
SM
MD
LG