Dostupni linkovi

Pol Vilijams ostao paralizovan poslije nesreće



Američki bokser i nekadašnji šampion svijeta Pol Vilijams (31) doživio je tešku saobraćajnu nesreću i vjerovatno će ostati paralizovan ispod struka, prenose elektronski mediji posvećeni tom sportu.

Vilijams je vozio motor u blizini grada Atlante kada je išao na svadbu svog brata, kada mu je u susret izletio drugi automobil. On je skrenuo da ga izbjegne, ali je udario u bankinu i odletio sa svog vozila. Njegov trener i menadžer Džordž Piterson rekao je da je bokser odletio skoro 30 metara kroz vazduh, a onda je pao na leđa, i da je preživeo samo zato što je nosio kacigu.

Prema Pitersonovim riječima, Vilijams bi u srijedu trebalo da bude operisan da bi mu se stabilizovala gornja, zdrava polovina kičme, tako što će se staviti zaštita oko nje.

Pol "Panišer" Vilijams bio je šampion u velter i polusrednjoj kategoriji, a borio se i u srednjoj. U karijeri je zabilježio 41 pobjedu i dva poraza, a omiljen je kod navijača zbog načina borbe, pošto je stalno išao napred i želio da razmjenjuje udarce sa rivalima.
XS
SM
MD
LG