Dostupni linkovi

Listovi Vijesti, Dan i Monitor osnovali svoj savet


Redakcije podgoričkih listova "Vijesti" i "Dan" i nedeljnika "Monitor" osnovale su sopstveno samoregulatorno telo "Savet za štampu", pošto je ranije većina podgoričkih štampanih i elektronskih medija i internetportala formirala Medijski savet za samoregulaciju, javlja dopisnik Bete.

Glavni i odgovorni urednik "Vijesti" Mihailo Jovović je na konferenciji za novinare rekao da taj list, "Dan" i "Monitor" neguju "iste vrednosti" i da ih je to motivisalo na formiranje zajedničkog samoregulatornog tela.

Jovović je objasnio da je suština novoosnovanog "Saveta za štampu" da njegove članice "ograničava" u eventualnom kršenju prava čitalaca. On je najavio formiranje "nezavisne komisije" koja bi se bavila žalbama na pisanje pomenutih medija.

Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Nikola Marković kazao je da ta tri medija predstavljaju "većinski deo" crnogorske medijske scene.

U Crnoj Gori postoje dva udruženja novinara, a ranije Novinarsko samoregulatorno telo, raspalo se jer je došlo do profesionalnog razlaza među njegovim članovima.
XS
SM
MD
LG