Dostupni linkovi

Živković: Građani kaznili oholost DS-aBivši predsednik Vlade Srbije i potpredsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Živković ocenio je danas da su građani Srbije na predsedničkim izborima "kaznili brojne strategijske greške" doskorašnjeg predsednika Borisa Tadića i vladajuće koalicije.

"Građani su, pre svega, kaznili bahatost i oholost DS-a i Borisa Tadića", kazao je Živković u razgovoru za podgorički "Portal Analitika".

On je kao problematične poteze bivšeg predsednika Srbije naveo "krađu glasova na referendumu o Ustavu Srbije, izvedenu u saradnji sa Vojislavom Koštunicom, učešće funkcionera DS-a na mitingu ‘Kosovo je Srbija’, stanje u pravosuđu, organizovanje barikada na Kosovu..,saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS)”.

Živković je iznenađen pobedom Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji, što pripisuje slabim odzivom birača u drugom krugu, pre svega birača demokrata, te "neiskorenoj podršci bivših i možda budućih" koalicionih partnera DS-a.

Živković smatra da su građani kaznili "sopstveni loš život i trule kompromise". Saradnju Tadića sa SPS-om je nazvao "protivprirodnim bludom", što je građane "ogorčilo, gurnulo ih u apstinenciju i u bele listiće".

"U politici možete praviti koaliciju sa svima, sa crnim đavolom, ali se ne možete miriti sa onima koji su pucali na vašeg predsednika, ne možete besmislicama o 'dva bola' izjednačavati dželate i žrtvu, dželatu prati biografiju", kazao je Živković.

On je mišljenja da je "logično" da Tadić ponudi ostavku nakon izbornog poraza i da se u DS-u otvori rasprava o razlozima poraza i o odgovornosti.

Živković očekuje nove izbore, jer smatra da ko god napravi novu vladu, ona neće biti dugog veka.
XS
SM
MD
LG