Dostupni linkovi

Sastanak G8: Spriječiti širenje ekonomske krizeBritanski premijer Dejvid Kameron poručiće danas liderima najjačih zemalja svijeta da moraju da sarađuju i spriječe da se ekonomska kriza evrozone proširi u svijet.

Poruka Kamerona liderima G8, koji danas počinju zasjedanje u rezidenciji američkog predsjednika Baraka Obame u Kemp Dejvidu u Merilendu, biće da je potrebno raditi zajedno u cilju zaštite protiv globalne zaraze od ekonomske krize, a u cilju promovisanja globalne trgovine.

Očigledno zabrinut zbog sve lošije situacije u evrozoni i mogućeg bankrota Grčke i posljedica po britansku privredu, Kameron je sve glasniji u pozivanju evropskih lidera da učine nešto na rješavanju dužničke krize.

Kameron, čija je popularnost kod kuće opala jer britanska privreda pada u recesiju, založiće se na samitu G8 za snažnu i ujedinjenu spremnost i opredjeljenje za ekonomski oporavak i otvaranje novih radnih mjesta. Kameron će govoriti protiv protekcionizma i založiti se za trgovinski liberalizaciju u cilju jačanja svjetske ekonomije.
XS
SM
MD
LG