Dostupni linkovi

Tadić na završnoj konvenciji: U nedjelju odluka o sudbini Srbije


Predsjednički kandidat liste "Izbor za bolju budućnost" Boris Tadić izjavio je na završnoj konvenciji pred drugi krug izbora da je 20. maj dan kada će se odlučiti o sudbini Srbije i o tome da li će ona biti stabilna i razvojna ili ponovo zemlja ophrvana problemima.

Tadić je na konvenciji u beogradskoj "Areni", kojoj je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, poručio građanima Srbije da je 20. maj velika demokratska odluka i referendum o budućnosti Srbije i regiona.

"Pred nama je pitanje da li ćemo se opet sučeljavati u konfliktima sa našim regionalnim partnerima, hoćemo li ići jasno prema EU ili ćemo stalno dovoditi u pitanje taj strateški pravac naše zemlje", naglasio je Tadić.

On je istakao da Srbija želi da bude otvorena i iskrena i da brani temelje politike koja donosi bolju budućnost.

"Srbija nije zemlja korupcije, niti zemlja lopovluka, već je bastion borbe protiv kriminala, protiv korupcije, protiv laži. Bilo je teško živeti kada su ružno govorili o nama u svetu i kada je bilo teško postojati pod našim imenom devedesetih godina, ali smo se danas uzdigli i danas nas svi poštuju", rekao je Tadić.

On je poručio da Srbija nikada neće odustati od svog identiteta i kulture.
XS
SM
MD
LG