Dostupni linkovi

SNS za danas najavila mirne proteste širom Srbije


Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je da u nedelju ta stranka počinje "mirne, demokratske i nenasilne proteste širom Srbije" jer ne priznaje izborne rezultate.

Nikolić je u subotu naveo i da će stranka danas doneti odluku o protestu u Beogradu, kao i o njegovom učestvovanju u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja.

Nakon sednice Predsedništva stranke Nikolić je rekao da SNS ne priznaje rezultate izbora 6. maja koje je objavila Republička izborna komisija.

"SNS sutra počinje mirne, demokratske i nenasilne proteste širom Srbije kojima želimo da srpskoj javnosti predočimo naš stav da izbori nisu bili u skladu sa zakonom i da su unapred smišljeni od vladajuće koalicije", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Republička izborna komisija je "minimalnom većinom usvojila izveštaj o održanim izborima kako bi sprečila da istina izađe na videlo".

Nikolić i zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić doneli su u četvrtak na konferenciju za novinare ispred Doma Narodne skupštine vreću punu glasačkih listića za koje tvrde da su pronađeni u kontejneru i da su to glasovi sa samo jednog biračkog mesta.
XS
SM
MD
LG