Dostupni linkovi

Crna Gora: Sindikati prete protestom i u kancelarijama Vlade


Predstavnik Unije slobodnih sindikata Crne Gore Janko Vučinić zapretio je u subotu da bi učesnici novog protesta u Podgorici, koji će biti organizovan u utorak 15. maja, mogli ući u kancelarije Vlade Crne Gore i tako pokušati da je prisile na ostavku.

"Bojim se da ovaj protest može ispred vlade da se preseli u njihove kancelarije", rekao je Vučinić novinarima, uz najavu da će novi protest početi u 18 časova uveče, prenosi Beta.

Dosadašnji protesti, koji nisu bili masovni kako su njihovi organizatori najavljivali, počinjali su u 12 časova. Učesnici protesta će ponovo, kao i 5. maja, krenuti ispred Univerziteta Crne Gore, a zatim će obići državne institucije, da bi na kraju došli pred zgradu vlade, gde će ponoviti zahtev za njenu ostavku.

Crnogorski premijer Igor Lukšić je ranije rekao da ne želi da podnese ostavku, a organizatore je pitao šta je alternativa sadašnjoj vlasti - da li neka opoziciona partija, ili sami organizatori, sindikalci i predstavnici nevladinog sektora, žele da dođu na državne funkcije.
XS
SM
MD
LG