Dostupni linkovi

Nikolić razmišlja da odustane od drugog izbornog kruga


Predsjednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić rekao je danas u Novom Sadu, da je blizak odluci da uopšte ne učestvuje u drugom krugu predsjedničkih izbora, jer bi time dao legitimitet izbornoj krađi počinjenoj na izborima održanim 6. maja.

"Time bih samo dao legitimitet izbornoj krađi. Pa, i kad bih pobedio, s kim da sarađujem? S vladom koja je formirana na osnovu krađe glasova? U svakom slučaju, Predsedništvo stranke sutra odlučiće da li ću, ili ne učestvovati u drugom krugu predsedničkih izbora", rekao je lider naprednjaka na tribini održanoj u sali novosadskog Radničkog doma.

Nikolić je najavio od sutra, i održavanje mirnih protesta u unutrašnjosti Srbije, zbog izborne krađe.

"SNS će od sutra organizovati proteste zbog, velike izborne krađe, a najverovatnije u sredu, 16 maja, iz istih razloga i u Beogradu bi trebalo da bude održan veliki, miran protest" , kaže on.

Prema njegovom mišljenju SNS će, najverovatnije, biti jedina stranka u Evropi, koja je pobijedila na izborima, a traži njihovo poništavanje.

"Izbori od 6. maja bili su velika, spremljena pljačka, za koju su oni koji su je organizovali mislili da će da prođe. Ne priznajemo rezultate izbora održanih 6. maja, jer su to bili, verovatno prvi izbori na kojima su pronađeni dokazi o izbornoj krađi", konstatovao je Nikolić.

Drugi kurug izbora za predsjednika Srbije biće održan 20. maja, a protivkandidat Nikoliću biće Boris Tadić, lider Demokratske stranke (DS).
XS
SM
MD
LG