Dostupni linkovi

Pomirenje Ugljanina i Ljajića pred Tadićem u Novom Pazaru


Predsjednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić, predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Ugljanin poručili su sinoć da u Sandžaku više neće biti međustranačkih sukoba.

Oni su na predizbornom skupu pred drugi krug izbora za predsjednika Srbije građanima u Pešačkoj zoni Novog Pazara najavili i zajedničko formiranje organa lokalne samouprave u većini sandžačkih gradova. Ljajić i Ugljanin su najavili i svoje učešće u budućoj vladi, "gdje će se boriti za razvoj Sandžaka".

"Ovo je potvrda zajedničke pobjede SDA i SDP (Sandžačke demokratske partije, koju je Ljajić prethodno osnovao), prekid svih neprijateljstava i dokaz demokratske utakmice", rekao je Ljajić, pozivajući građane da 20. maja glasaju za Tadića.

Na ovom skupu su se prvi put zajednički vijorile zastave SDP, SDA, DS i SDPS-a.

Predsjednički kandidat DS-a je naglasio da je u proteklih dvadesetak godina Srbija prošla težak put na kojem su demokratske snage uvijek računale na podršku sandžačkih Bošnjaka.

"Bez vaše podrške ne bismo postigli to što jesmo. Bošnjačka kultura i tradicija, kao i identitet svih zajednica u Srbiji, zaslužuju svaku podršku države. Uvijek ću se boriti za to pravo", rekao je Boris Tadić.

On je ocijenio da Srbija 20. maja bira između investicija, mira i regionalne saradnje i "vraćanja u 90-te godine", što nudi njegov protivkandidat.
XS
SM
MD
LG