Dostupni linkovi

Dačić poručio Tadiću da podrška zavisi od formiranja vlade


Podrška kadidatu DS Borisu Tadiću u drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji bila bi logičan nastavak dosadašnje saradnje, ali to zavisi i od formiranja nove vlade, izjavio je predsjednik SPS-a Ivica Dačić.

"Želim da znam ko će biti u idućoj vladi. Ne mogu da podržim Tadića, a da posle na ključnim mestima u vladi budu stranke koje govore da je Republika Srpska genocidna tvorevina ili, na drugoj strani, Tomislava Nikolića i one koji hoće da prekinu saradnju sa EU", rekao je Dačić novinarima u bazi Protivterorističke jedinice u Lipovici kod Beograda.

On je istakao da će o eventualnom formiranju vlade razgovarati sa drugim strankama kada budu poznati konačni rezultati izbora.

U Srbiji su juče održani predsjednički i parlamentarni izbori, te lokalni izbori. Na predsjedničkim izborima najviše glasova su dobili Tadić i Nikolić, koji će ići u drugi izborni krug.

Prema procjenama Centra za slobodne izbore i demokratiju, izborna lista "Pokrenimo Srbiju" koju predvodi SNS imaće 73 mandata u novom sazivu Skupštine Srbije, a lista "Izbor za bolji život" koju predvodi DS 68 mandata.Treća je dačićeva koalicija SPS -JS-PUPS.
XS
SM
MD
LG