Dostupni linkovi

Lamberto Zannier pozdravio mirno sprovođenje izbora na Kosovu


OEBS je završio predaju zapečaćenih glasačkih kutija srpskoj Izbornoj komisiji u centrima za prebrojavanje u Vranju i Raškoj u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima.

Generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zannier pozdravio je danas mirni završetak omogućavanja glasanja vođenog od strane OEBS-a, kojim je omogućeno glasačima sa pravom glasa na Kosovu da to pravo iskoriste na srpskim parlamentarnim i predsedničkim izborima održanim 06. maja 2012. godine.

"Pohvaljujem uzdržanost koju su pokazale sve strane što je dozvolilo mirno sprovođenje omogućavanja glasanja vođenog od strane OEBS-a,“ – rekao je on.

„Ovaj poduhvat je jedino bio moguć usled odgovornog ponašanja od strane relevantnih političkih aktera kao i snažne podrške i saradnje koju su pružile lokalne institucije i međunarodna zajednica, naročito policija, KFOR i EULEX“, naveo je Zannier.

Misija OEBS-a na Kosovu ima oko 680 članova. Za poduhvat omogućavanja glasanja, na kratak vremenski period angažovano je 300 lokalnog osoblja pored 200 članova iz Misije OEBS-a na Kosovu i ostalih misija na terenu u jugo-istočnoj Evropi.
XS
SM
MD
LG