Dostupni linkovi

Petostruko ubistvo u Skoplju: Trebali smo pucati na policajce a ne na djecu


Jedan od uhapšenih u akciji makedonske policije pod nazivom "monstrum" zbog petostrukog ubistva kod Skoplja izjavio je na saslušanju pred istražnim sudijom da je kod Železarskih jezera trebalo da se puca na policajce, a ne na djecu, prenijela je agencija Makfaks.

"Nije trebalo da pucamo na djecu, već na ljude u uniformi", rekao je on, prenosi makedonska agencija pozivajući se na sudske izvore.

Osumnjičeni su saslušani pod jakim policijskim obezbjeđenjem, a makedonski mediji javljaju da su istražne sudije imale problem da pronađu advokate za osumnjičene zato što niko nije htio da prihvati da po službenoj dužnosti brani osumnjičene za petostruko ubistvo.

Kako Makfaks nezvanično saznaje, privedeni koji su pristali da daju iskaz istražnom sudiji rekli su da su postali dio grupe koja je vršila "nelegalne aktivnosti" zbog novca. Oni su se pravdali time da su bili veoma siromašni i da su pristali da za novac čuvaju oružje u svojim kućama.

U policijskoj akciji "Monstrum" uhapšeno je 20 osoba. Petorica od njih su optužena za terorizam i za petostruko svirepo ubistvo. Dvojica osumnjičenih su u bjekstvu i za njima je raspisana potjernica Interpola.

Tijela petorice ubijenih Makedonaca pronađena su 12. aprila uveče kod Železarskih jezera u blizini mjesta Smiljkovci, nedaleko od Skoplja. Obdukcija je pokazala da je na žrtve pucano iz tri različite vrste oružja i iz tri različita ugla. Hici su ispaljeni iz pištolja i automatskih pušaka, najverovatnije "kalašnjikova".
XS
SM
MD
LG