Dostupni linkovi

Zdravstveno stanje radnika "Ratko Mitrović" se pogoršava


Zdravstveno stanje bivših radnika "Ratka Mitrovića" u Kragujevcu, koji šesti dan štrajkuju glađu tražeći isplatu zaostalih zarada za protekle dve godine i povezivanje radnog staža, pogoršava se pa su lekari Hitne pomoći jutros ukazali pomoć trojici radnika.

"Lekari su jutros dolazili zbog Petra Šmigića i Dragoslava Radisavljevića, koji su imali problema s krvnim pritiskom, gušenjem, mučninom i grčevima u mišića", rekao je Tanjugu predsednik Štrajkačkog odbora Predrag Radović, kome je, takođe, ukazana pomoć, jer od subote, kako tvrdi, ne uzima ni tečnost.

Radnici, tvrdi Radović, od štrajka glađu neće odustatu sve dok im ne budu isplaćene zarade, a duguje im se od 80.000 do 130.000 dinara.

Vlasnik "Ratka Mitrovića" je Dragoljub Pantić, a u preduzeću je stečaj uveden 19. marta, posle čega je svih 110 radnika dobilo rešenja o otkazu. Pantić je ranije rekao da nema para da isplati zarade bivšim radnicima.

"Niko nas ne kontaktira sa ciljem rešavanja ove situacije, sem sindikalnih predstavnika koji nam daju podršku", rekao je Radović i dodao da su "svi gluvi i slepi za zahteve radnika, koji traže samo ono što su zaradili".

U štrajku je 80 radnika, a hranu ne uzima njih 43 od 11. aprila.
XS
SM
MD
LG