Dostupni linkovi

Srbija: Potvrđene kandidature Zukorlića i Pastora


Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića za kandidata za predsednika Srbije.

RIK je proglasio i predsedničke kandidature lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora i lidera Pokreta radnika i seljaka Zorana Dragišića. RIK je, uključujući Zukorlića, Pastora i Dragišića, do sada proglasio 11 kandidatura za predsedničke izbore koji će se održati 6. maja.

Kandidature su potvrđene lideru Demokratske stranke Borisu Tadiću, lideru Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću, lideru Demokratske stranke Srbije Vojislavu Koštunici i Zoranu Stankoviću koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.

Proglašene su i kandidature Jadranke Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka, lidera Liberalno demokratske partije i Preokreta Čedomira Jovanovića, predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića i lidera Pokreta Dveri Vladana Glišića

Socijaldemokratsi savez najavio je da će večeras u 22 sata predati kandidaturu Danice Grujičić.

Rok za podnošenje kandidature za učešće na predsedničkim izborima ističe u ponoć, a za proglašenje kandidature potrebno je podneti 10.000 potpisa.

Redni broj pod kojim će biti predstavljeni predsednički kandidati biće određen žrebom, 20. aprila.
XS
SM
MD
LG