Dostupni linkovi

Putin poziva na jedinstvo a opozicija bojkotuje u Dumi


Nekoliko opozicionih poslanika napustilo je donji dom parlamenta u znak protesta zbog komentara premijera Vladimira Putina u vezi sa lokalnim izborima, koji su doveli do štrajka glađu.

Oleg Šein, predstavnik opozicione partije Pravedna Rusija, i grupa pristalica pokrenula je štrajk glađu nakon pritužbi o nepravilnostima na opštinskim izborima u južnom gradu Astrahanu. Šein je izgubio na izborima od partije koja podržava Kremlj.

Kao odgovor na pitanje Pravedne Rusije nakon govora u Dumi Putin je rekao da vjeruje da je pravi način da se riješi pitanje ishoda izbora putem suda."Koliko ja znam, vaš kolega Oleg Šein počeo je štrajk glađu, ali nije se obratio sudu. To je malo čudno. Zašto štrajkovati glađu?" upitao je Putin.

"Možda će sud sve to srediti i svi će biti saglasni sa ishodom. Čni mi se da oni moraju da se obrate sudu", rekao je Putin.

Šeinov štrajk glađu postao je centar aktivnosti opozicije dok pokušava da oživi proteste protiv Putina, čiji je intenzitet smanjen od predsjedničkih izbora 4. marta.

Nije poznato koliko je tačno poslanika napustilo salu.Pravedna Rusija ima 64 poslanika u Dumi od 450 mjesta.

Putin je danas pozvao političke snage u zemlji da rade svi skupa na dobrobit zemlje nakon tenzija tokom paralementarnih i predsjedničkih izbora.
XS
SM
MD
LG