Dostupni linkovi

U Srbiji hapšenja zbog 'pljačke vijeka'


Policija Srbije uhapsila je šest osoba koje sumnjiči da su učestvovale u pljački pošiljke od 850.000 evra prošle godine u Beogradu.

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je za beogradske medije da je za sada uhapšeno šest osoba, na čelu sa Urošem Petrovićam i Nenadom Kurilom, koji su osumnjičeni da su prošle godine presreli transport sa novcem firme "Sekjuritas servisiz" i oduzeli 850.000 evra.

Petrović je uhapšen na Zlatiboru, Kurilo u Novom Sadu, a hapšenja su vršena i u Beogradu i Kragujevcu. U toku je pretres stanova na 11 lokacija.

"Ova kriminalna grupa je ovih dana planirala da na području Kragujevca i drugih gradova izvrši više krivičnih dela razbojništva, a pre svega napade na transporte novca. Radi se o višestrukim povratnicima u izvršavanju ovih krivičnih dela sa elementima nasilja," rekao je Veljović.

"Pljačka vijeka" kako su je nazvali mediji desila se 10. marta prošle godine kada je naoružana grupa od šest pljačkaša sa fantomkama, pancirima i automatskim oružjem presrela transport novca koji se kretao u dva vozila "sitroen berlingo" ispred Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG