Dostupni linkovi

DPS ubedljiv u Tivtu, NS očekuje nastavak koalicije u Herceg Novom


Prema zvaničnim preliminarnim rezultatima izbora u Tivtu, Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je najviše glasova.

Predsednik Opštinske izborne komisije u Tivtu, Jovanka Laličić kazala je agenciji MINA da je na biralištima u Tivtu glasalo 6.549 građana.

Prema zvaničnim preliminarnim podacima, DPS osvojio je 2.051 glasova – 12 mandata, Socijaldemokratska stranka 976 glasova - pet mandata, slede sa po četiri mandata Hrvatska građanska inicijativa sa 770 glasova i Socijalistička narodna partija sa 746 glasova.

Tri mandata pripala su Novoj srpskoj demokratiji za koju je glasalo 599 građana, dva mandata osvojila je Demokratska srpska stranka-Srpska radikalna stranka-Nezavisni kandidati sa 354 glasa, dok su po jedan mandat dobile Liberalno građanska alternativa sa 311 glasova i Pokret za promjene sa 281 glasom.

Prema njenim rečima, na biralištima nije bilo nepravilnosti.

U Narodnoj stranci (NS) očekuju nastavak koalicije sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP) i drugim opozicionim snagama, nakon izbora u Herceg Novom, kazao je nosilac liste NS u toj opštini, Mladen Rostović.

Demokratska partija socijalista (DPS) imaće najviše odbornika u Skupštini opštine Herceg Novi, ali će SNP, Nova srpska demokratija (NOVA), Pokret za promjene (PzP) i NS imati većinu u lokalnom parlamentu. DPS je osvojila 14 mandata, SNP 12, Nova tri, PzP i Socijaldemokratska partija po dva, dok će NS i Novska lista imati po jednog odbornika.
XS
SM
MD
LG