Dostupni linkovi

Francuska strahuje od novog serijskog ubice


Niz ubistava u kojima je korišteno isto oružje izazvalo je zabrinutost da bi u pariskim četvrtima mogao biti na slobodi serijski ubica.

Ubistva su uslijedila dok se Francuska oporavlja od vala terorističkih ubistava na jugu države, koja je počinio Mohammed Merah.

Posljednje od četiri ubistva, koja su se desila u kvartu Essonne u Parizu, bilo je u četvrtak kada je ubijena 47-godišnja žena, prenosi AP.

Tužiteljica Marie-Suzanne Le Queau je tokom pres-konferencije u petak, rekla da je ista poluautomatska puška korištena u sva četiri napada.

Vlasti su istakle da za sada nema dokaza da su ubistva teroristički činovi, ali je ministar unutrašnjih poslova Claude Gueant kazao za francuski radio Europe-1 da strahuje da je u pitanju serijski ubica.

Francuske agencije su već na oprezu nakon niza ubistava prošlog mjeseca na jugu zemlje za koje je okrivljen militant povezan s Al-Kaidom.

Sva četiri ubistva u Essonneu su počinjenja u isto vrijeme, između 16 i 18 sati poslije podne.

Le Queau kaže da su sličnosti najviše očite u zadnja tri slučaja, jer su žrtve ubijene hicem u glavu. Čahure metaka su pronađene na posljednjem mjestu zločina, a napadač je pobjegao na motociklu.
XS
SM
MD
LG