Dostupni linkovi

Počeli izbori u Herceg Novom i Tivtu


Birališta za redovne lokalne izbore u Herceg Novom i Tivtu otvorena su jutros u 7.00 časova.

U Herceg Novom učestvuje 11, a u Tivtu deset izbornih lista.

Pravo glasa u Herceg Novom ima 25.566 građana, koji će glasati na 51 biračkom mjestu.

Prvi na zbirnoj izbornoj listi je Demokratski centar Boke, a slijede Otadžbinska srpska stranka, Aleksandar Stamatović - "Za Srbe Novoga", zatim "Imaš za koga da glasaš, nismo svi isti - Demokratska srpska stranka Ranko Kadić" i Pokret za promjene Nebojša Medojević.

Slijede Srpska lista - Svoji na svom, Nova sprska demokratija - Andrija Mandić, Demokratska partija socijalista "Za Herceg Novi - Mi možemo bolje", kao i Srpska koalicija - Narodna stranka, Stranka srpskih radikala i Mladen Ostojić.

Na glasačkom listiću biće i Novska lista i to čista, Socijalistička narodna partija - "Novom snagom za naš Novi" i Socijaldemokratska partija - "Za drugačiji i bolji Herceg Novi".

Pravo glasa u Tivtu ima 11.288 birača, koji će glasati na 19 biračkih mjesta.

Prva na listi je Narodna stranka Veselin Kovačević - "Nećemo stati", a na drugom mjestu je Pokret za promjene – Nebojša Medojević.

Slijede Socijalistička narodna partija - "Zna se", Liberalno građanska alternativa - "Ovo je moj grad" i Nova srpska demokratija - Andrija Mandić, Demokratska srpska stranka, Stranka srpskih radikala i nezavisni kandidati, pod nazivom "Imaš za koga da glasaš - nismo svi isti".

Na sedmom mjestu je Demokratska partija socijalista - "Pobjeda kontinuiteta Dragan Kankaraš", a na osmom Hrvatska građanska inicijativa - "Vjerni Tivtu".

Socijaldemokratska partija Tivat - "Dosljedno dalje" je deveta na na glasačkom listiću, a na desetom mjestu je Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde - "Glasajmo za sebe, vratimo pravo na život".
XS
SM
MD
LG