Dostupni linkovi

Srbija: 28 optužnica zbog "Kolubare"


Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu za malverzacije u “Kolubari” protiv 28 osoba koji su zloupotrebom službenog pribavili 937.983.413 dinara.

U optužnici su opisane malverzacije od jula 2006. do decembra 2007, a podignuta je zbog zloupotrebe zakupa mehanizacije više privatnih preduzeća za potrebe Kolubare.

"Njima se optužnicom stavlja na teret da su iznajmljivanjem mašina privatnih preduzeća i radnji za čijim radom nije postojala potreba i to bez sprovođenja javne nabavke i usluga i to plaćanjem faktura na kojima je iskazan uvećan broj časova rada mašina, na štetu RB Kolubara privatnim preduzećima pribavili imovinsku korist od ukupno oko 930 miliona dinara", rekao je za B92 tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Nakon podizanja optužnice, sud je produžio pritvor Draganu Tomiću, Vladanu Jovičiću, Radisavu Rankoviću, Vitomiru Dimitrijeviću, Radoslavu savatijeviću, Dejanu Živojinoviću, Nenadu Živojinoviću.

"Tužilaštvo je podiglo optužnicu u odnosu na osumnjičene, za koje imamo dokaza ili smatramo da imamo dokaza da su počinili dela koja im se stavljaju na teret", kaže Radisavljević.
XS
SM
MD
LG