Dostupni linkovi

Kosovo: Uhapšenim Srbima mesec dana kućnog pritvora


Četvorici Srba, koji su pre dva dana uhapšeni na prelazu Bela zemlja, Opštinski sud u Kosovskoj Kamenici izrekao je meru kućnog pritvora od 30 dana.

Musa Mustafa, advokat jednog od pritvorenih Srba, izjavio je Tanjugu da će Srbi na rešenje suda o kućnom pritvoru uložiti žalbu.

Opštinski sud u Kosovskoj Kamenici, prema njegovim rečima, nije prihvatio zahtev tužioca koji je tražio da im bude produžen pritvor. On je ranije naveo da je Euleks nadgledao proces.

Kosovska policija uhapsila je u utorak uveče na administrativnom prelazu Bela zemlja četvoricu Srba, među kojima su i predsednik Opštine Vitina Srećko Spasić, radnici opštinske uprave Ivica Nojkić i Aleksandar Stojiljković i Svetozar Nasković, policajac iz Policijske uprave Uroševac.

Oni su osmunjičeni za "podrivanje ustavnog poretka Kosova" zato što su kod njih pronađeni izborni materijal, odnosno birački spiskovi i pečat srpske opštine Kosovska Vitina.

Pripadnici kosovske policije juče su u Kosovskom Pomoravlju pretresli kuće uhapšenih Srba u potrazi za dokaznim materijalom, a tom prilikom uhapsili su i Jovicu Baloševića, koji je ubrzo oslobođen.

Ovo nije prvo hapšenje Srba na prelazu Bela zemlja, koji se nalazi na putu Bujanovac - Gnjilane. Pripadnici kosovske policije su u dva navrata privodili radnike "Pošte Srbije", koji su tim pravcem nosili poštu iz centralne Srbije.
XS
SM
MD
LG