Dostupni linkovi

U Subotici počinje festival "Pisci u fokusu"


Peti regionalni književni festival "Pisci u fokusu" počinje danas u Subotici i trajaće do 31. marta, u organizaciji Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš".

Pisci u fokusu ovogodišnje manifestacije su: Jelena Lengold, Marko Vidojković, Zoran Ćirić, Kruno Lokotar, Janoš Afra, Akoš Kele Fodor, Boris Dežulović, Renato Baretić, Zoran Trklja, Robert Perišić, Katalin Ladik, Peter Božik, Marta Joža, Atila Širbik i Oršolja Benčik.

Festival, kako su naveli organizatori, ima misiju regionalnog povezivanja na polju književnosti, sa zadatkom da afirmiše pisanu reč, koja je, kako je navedeno, u doba potrošačkog društva možda najviše zapostavljena.

Osim glavnog književnog programa, festival obuhvata i izložbe, koncerte, promocije časopisa iz oblasti kulture, tribine.

U večernjim časovima tokom tri dana festivala nastupiće bendovi "Mršavi pas i hor voluharica", "Carry" i "Omladinac 11", dok će u Galeriji Otvorenog univerziteta u Subotici biti postavljena izložba radova mladog grafičara iz Budimpešte Atile Štarka.

U "off programu" poeziju će čitati pesnik i bloger Zoran Trklja.

Tokom festivala, "Nova školska knjiga" iz Subotice daje popust od 10 posto na dela gostiju manifestacije.

Festival su pomogli Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje, Grad Subotica i Udruženje pisaca "Krug Jožefa Atile", a ulaz na sve programe je besplatan.
XS
SM
MD
LG