Dostupni linkovi

Dodik i Tihić za odlaganje lokalnih izbora u BiHLideri saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA) Milorad Dodik i Sulejman Tihić podržali su danas inicijativu da se lokalni
izbori u BiH odlože za 2014. godinu, kada bi se održali zajedno sa opštim izborima u toj zemlji.

Kako je saopšteno iz SNSD-a, Dodik i Tihić su na današnjem sastanku u Banjaluci konstatovali da treba pokrenuti određene procedure da bi lokalni izbori bili odloženi, uz pretpostavku da o tome bude postojala saglasnost lidera ostalih političkih stranaka u BiH.

Dvojica lidera smatraju da bi odgađanje loklanih izbora dovelo do značajnih ušteda i racionalizacije ukupnog izbornog procesa.

Ideju o pomeranju loklanih izbora za 2014. godinu prvi je izneo predsednik Socijalističke partije RS (SP RS) Petar Đokić.

Dodik i Tihić pozvali su danas organe vlasti da preduzmu korake s ciljem smanjenja javne potrošnje na svim nivoima, kako bi se došlo do sredstava potrebnih za rešavanje problema demobilisanih pripadnika Oružanih snaga BiH, koji danima štrajkuju ispred zgrade državnog parlamenta.

Lideri SNSD-a i SDA takođe su dali podršku institucijama na svim nivoima da ulože dodatne napore kako bi BiH što pre mogla da podnese kredibilnu aplikaciju za status kandidata u EU.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG