Dostupni linkovi

Kacin:Barać je bila lider koje je srpsko društvo trebalo



Izvjestioc Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin naveo je da je sa dubokim žaljenjem primio vijest o smrti Verice Barać." Ona je svojim hrabrim i upornim radom postala institucija za sebe i simbol napora za uspostavljanje istinske vladavine prava u Srbiji".

Kacin je naveo da je Barać bila pravi lider koji srpsko društvo treba. Javno se suprotstavljajući ratnoj politici Slobodana Miloševića i ukazujući na niz afera i kršenja zakona nakon 2000. godine, Verica Barać je hrabro zahtijevala upravo ono što Srbija mora i može da uradi za sebe i svoje građane. Ona nikada nije tražila više od onoga s čim je Srbija mogla da se izbori. Njena dugogodišnja posvećenost u borbi protiv sistemske korupcije je ostavila snažan pečat u širem regionu Zapadnog Balkana, navodi se u reagovanju Kacina

"Verica Barać je preminula u trenutku kada se Srbija nalazi pred otvaranjem pregovora o članstvu u EU. Naporan rad Saveta za borbu protiv korupcije biće od ključne važnosti za dobijanje datuma za početak pregovora, kao i za otvaranje poglavlje 23. o pravosuđu i osnovnim pravima. Danas, više nego ikad, Srbiji su potrebni istinski lideri poput Verice Barać." napisao je izvjestilac EP za Srbiju, Jelko Kacin.
XS
SM
MD
LG