Dostupni linkovi

Lukšić: Zahtjevi sa protesta ne odudaraju od politike Vlade


Crnogorski premijer Igor Lukšić saopštio je danas da zahtjevi građana sa jučerašnjeg prosteta u Podgorici ne odudaraju od politike Vlade i ponovio da proteste vidi kao izraz demokratskog društva i odsustvo bilo kakve iluzije da u Crnoj Gori nema nezadovoljnih.

Premijer Igor Lukšić reako je da je potpuno vještačka dilema poruka koja se mogla čuti na jučerašnjem protestu – da li je sa narodom ili je lutka organizovanog kriminala.

“Mislim da smo mi za posljednih godinu i po dana u Vladi pokazali posvećenost izgradnji evropskog društva, da nismo realizovali čitav niz aktivnosti u mnogim oblastima pa i onima za koje nas vrlo često prozivaju. Ne bi bili na pragu otvaranja pregovora, ne bi u ovom teškom periodu, ipak, obezbijedili stabilnost ekonomije. Što se mene tiče, mi tim putem nastavljamo”, kazao je premijer Lukšić u Bečićima.

Predsjednik Vlade je ponovio da proteste, pa i ove jučerašnje u Podgorici vidi kao izraz demokratskog društva i odsustvo bilo kakve iluzije da u Crnoj Gori nema nezadovoljnih.

“Naravno da ima nezadovoljnih građana i svaka poruka tog tipa koja se šalje motiviše da se ovim prioritetima bavimo još ažurnije, kvalitetnije i posvećenije”, poručio je premijer.
XS
SM
MD
LG