Dostupni linkovi

Izrael traži brzu istragu o ubistvu djece u Tuluzu


Izrael je zaprepašćen i poziva Pariz da učini sve kako bi rasvijelio slučaj pucnjave ispred jevrejske škole u francuskom gradu Tuluzu u kome su poginule tri osobe, a dvije su teže ranjena, izjavio je portparol izraelskog Ministarstva vanjskih poslova Jigal Palmor.

"Zaprepašćeni smo ovim napadom ali vjerujemo da će francuske vlasti učiniti sve da rasvijetle ovu dramu i da odgovorne za ubistva privedu pred lice pravde", potvrdio je portparol za agenciju Frans pres.

On je dodao da su sa žaljenjem primili informaciju o napadu i da pažljivo prate razvoj događaja.

Izraelski radio i televizija momentalno su prekinuli uobičajeni program i obavještavaju javnost o detaljima ovog napada.

Jutros je ispred jevrejske škole u Tuluzu jedan čovjek pucao na grupu učenika i roditelja, saopštila je francuska policija.

Prema dosadašnjim informacijama, najmanje tri osobe su poginula, a dvije su teže ranjene. Na osnovu izjava očevidaca među žrtvama su djeca.

Muškarac koji je pucao, pobjegao je sa mjesta događaja na motociklu, što podsjeća na slučaj kada je u istom regionu prošle nedjelje jedan čovjek na motociklu ubio tri padobranca.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Klod Gean, koji će u toku prijepodneva stići u Tuluz, naredio je da se povjećaju mjere bezbjednosti oko svih jevrejskih škola u Francuskoj.

U Francuskoj živi najveća jevrejska zajednica u Evropi, koja broji oko 700.000 ljudi.
XS
SM
MD
LG