Dostupni linkovi

Kerum i gradski čelnici odbili učešće na splitskom Prideu


Splitski gradonačelnik Željko Kerum i njegovih dvoje zamjenika, Jure Šundov i Anđelka Visković, kasno u subotu su zajedničkim priopćenjem izvijestili da neće nazočiti ovogodišnjem gay prideu u Splitu, koji je najavljen za 9. lipnja, reagirajući na izjavu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića koji je rekao da bi na Split Prideu trebali sudjelovati svi gradski vijećnici i gradonačelnik.

'Ministre, mi nećemo na Split Pride. To smo jasno rekli, nismo se skrivali, puštali demagoško crnilo i kupovali vrijeme šaljući Vas u povorku', navodi se u zajedničkom priopćenju troje splitskih čelnika.

Gradski čelnici zamjeraju ministru Ostojiću što se, kako su naveli, umjesto da smiruje napetosti uoči najavljenog okupljanja i radi na jačanju sigurnosti građana, 'bavi delegiranjem osoba u povorku koja će se dogoditi za skoro tri mjeseca'.

'Dok on pokušava biti duhovit, u Splitu divljački pretuku prvaka splitske Opere (Ivicu Čikeša). Dok se on bavi time tko bi trebao sudjelovati na Split Prideu, u Zagrebu tuku dalmatinske studente samo zato što govore 'pogrešnim' dijalektom', navodi se u zajedničkom priopćenju gradonačelnika Keruma i njegovih zamjenika Šundova i Visković.

'Nije ministrov posao da slaže povorku nego da stvori uvjete u kojima će se građani osjećati sigurno, u kojima će moći bez straha izaći iz kuće i moći bez straha govoriti svojim jezikom bez obzira u kojem se kraju Hrvatske nalazili', navodi se u zajedničkom priopćenju gradonačelnika Keruma i njegovih dvoje zamjenika u povodu izjave ministra unutarnjih poslova o Split Prideu u kojoj je govorio o potrebi sudjelovanja gradskih čelnika u tom okupljanju.
XS
SM
MD
LG