Dostupni linkovi

Crnogorski predsjednik Vujanović počasni građanin Skoplja


Predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću danas je uručeno priznanje počasnog građanina Skoplja na svečanosti u glavnom gradu Makedonije.

Gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski rekao je da je Vujanović kao državnik, humanista, veliki poštovalac i prijatelj Makedonije i Skoplja bio promoter svestrane saradnje, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

"Proglašenje za počasnog građanina Skoplja predstavlja ne samo poštovanje crnogorskog predsjednika, već i priznanje za sveukupne miroljubive napore crnogorske države u izgradnji multietničkog suživota u Crnoj Gori, u kojoj se poštuju i njeni građani Makedonci", istakao je Trajanovski i dodao da je odluka donijeta jednoglasno.

Vujanović je rekao da mu je, uručenjem priznanja počasnog građanima Skoplja, učinjena posebna privilegija, te da ovo priznanje doživljava na tri nivoa – međudržavnom, međugradskom i ličnom.

"Postao sam počasni građanin Skoplja u ime sjajnih odnosa Crne Gore i Makedonije, koje nemaju nijedno međusobno otvoreno pitanje. Postoji samo prostor za širenje saradnje i obaveza je dvije države, kao i glavnih gradova, da iskoriste tu šansu", naveo je Vujanović.
XS
SM
MD
LG