Dostupni linkovi

Od ponedjeljka u školi u Srebrenici i bošnjačka djeca


Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović saopštio je da je danas postignut dogovor da bošnjačka djeca od ponedjeljka, 19. marta, krenu na nastavu u Osnovnu školu "Petar Petrović Njegoš" u Srebrenici te da je u skladu sa ovlaštenjima formirao Školski odbor u ovoj školi.

"Dao sam nalog Pedagoškom zavodu Republike Srpske da u saradnji sa Prosvjetno-pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona obavi analizu i uskladi plan i program kako bi se po njemu odvijala nastava u idućoj školskoj godini. Sa ovim rješenjima saglasili su se svi učesnici današnjih sastanaka, a ostala pitanja iz peticije roditelja bošnjačke djece biće razmatrani u redovnoj zakonskoj proceduri", rekao je Kasipović.

Na pitanje da li će doći do promjene naziva ove škole Kasipović je rekao da se o tom pitanju ne odlučuje dok traje školska godina, a da će biti razgovarano o svim problemima u ovoj školi koje treba postepeno rješavati, s tim da je najvažnije da nastavni proces ne bude prekidan.

On je danas održao sastanke sa predstavnicima prosvjetno-pedagoških zavoda Republike Srpske i Tuzlanskog kantona, roditeljima bošnjačke djece, nastavnicima Osnovne škole i rukovodstvom opštine Srebrenica.

Predsjednik Koordinacionaog tijela roditelja bošnjačke djece Alija Tabaković izjavio je da je zadovoljan postignutim rješenjima i pozvao roditelje da od ponedjeljka šalju djecu u školu te istakao da će ih u toku vikenda pisano i elektronski obavijestiti o postignutom dogovoru i pozvati djecu na nastavu.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG