Dostupni linkovi

Ostavke bugarskih ministara ekonomije i zdravstva


Bugarski ministri ekonomije Trajčo Trajkov i zdravlja Stefan Konstantinov danas su podneli ostavke, koje je prihvatio izvršni odbor vladajuće partije GERB.

Odluka Trajkova koji, osim što je ministar za ekonomiju, energiju i turizam, ima i funkciju zamenika premijera, bila je neočekivana.

U saopštenju pres kancelarije GERB-a ne iznose se nikakvi detalji o njegovim motivima da napusti položaj.

Odluka se ipak dovodi u vezu sa putovanjem velike privredne delegacije u Katar, gde se priključila premijeru Bojku Borisovu koji je boravio u poseti toj zemlji, prenosi AFP.

Nijedan od katarskih investitora koji su pozvani na bugarsko-katarski biznis forum u Dohi nije se pojavio, preneli su bigarski mediji.

On je još ranije navukao gnev premijera Borisova zbog komentara u razgovorima sa Rusima oko izgradnje druge nuklearne centrale na Dunavu, kao i o bugarskoj rafineriji u vlasništvu ruskog Lukoila, ali nije bilo nagoveštaja da bi mogao da ode.

S druge strane, bugarski mediji su već spekulisali da bi ministar zdravlja Konstantinov mogao da ode zbog neuspeha reformi u zdravstvu.

Još nisu određeni naslednici dva ministra, što se očekuje narednih dana, kada premijer Borisov od parlamenta bude zatražio da potvrdi izmene u vladi.
XS
SM
MD
LG