Dostupni linkovi

Crnogorski premijer u posjeti Turskoj


Predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić danas će, na poziv turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, otputovati u zvaničnu posjetu Turskoj, tokom koje će se sastati sa najvišim zvaničnicima te države.

Lukšić će, osim sa Erdoganom, razgovarati i sa predsjednikom Turske Abdulahom Gulom, te predsjednikom Parlamenta Turske Ćemilom Čičekom. Posjeta Lukšića Turskoj značajna je za intenziviranje političke i ekonomske saradnje država i predstavlja dodatni impuls produbljivanju političkog dijaloga i snaženju bilateralne saradnje na svim poljima, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Biće potpisano više bilateralnih sporazuma između Crne Gore i Turske u oblasti investicija, infrastrukture, saobraćaja, socijalnog osiguranja i rada. Tokom posjete, biće organizovano i više susreta sa privrednicima i investitorima te zemlje, kao i sa predstavnicima crnogorske dijaspore.

U zvaničnu posjetu Turskoj sa Lukšićem putuju i ministri ekonomije, saobraćaja i pomorstva, rada i socijalnog staranja Vladimir Kavarić, Andrija Lompar i Suad Numanović, kao i ministar bez portfelja Rafet Husović.
XS
SM
MD
LG