Dostupni linkovi

Izraelska vojska prekršila primirje u Gazi


Izraelske vazduhoplovne snage napale su dva cilja na severu pojasa Gaze, saopštila je rano jutros armija, potvrdivši direktne pogotke.

Napad je bio odgovor na rakete ispaljene na Izrael tokom prethodnog dana, uprkos dogovoru o prekidu vatre postignutog, posredstvom Egipta, posle četvorodnevne eskalacije nasilja u kojoj je poginulo 26 Palestinaca.

Palestinska policija je rekla da je izraelski borbeni avion F-16 ispalio dve rakete na farmu severno od grada Gaze i da je izazvan požar koji se proširio na susednu kuću. Nije bilo izveštaja o žrtvama.

Palestinska novinska agencija VAFA izvestila je prethodno da je izraelska vojska otvorila vatru za vreme sahrane u Džabaliji na severu pojasa Gaze, blizu granice Izraela, povredivši troje ljudi.

S druge strane, izraelska vojska je saopštila da su vojnici koji operišu blizu bezbednosne ograde prema Gazi primetili pedesetak Palestinaca kako se okupljaju u blizini i u skladu sa pravilima službe ispalili pucnje upozorenja. U saopštenju se dodaje da prema početnim izveštajima nije bilo povređenih.
XS
SM
MD
LG