Dostupni linkovi

Bojkot benzinskih pumpi u Srbiji 15. marta


Asocijacija potrošačkih organizacija Srbije pozvala je vozače da 15. marta, na Svetski dan potrošača, ne kupe nijedan litar goriva, u znak protesta što je cena goriva od početka godine povećana 10 odsto.

Niko ne želi da se odrekne ogromnog dela dobiti, bilo kroz akcize i poreze, bilo kroz marže i zato neka Svetski dan potrošača bude dan kada će sve benzinske pumpe biti prazne - makar na jedan dan, poručuje Asocijacija.

"Razumemo i svetsku krizu i rast cena sirove nafte na svetskom tržištu, ali ne možemo i nećemo da razumemo sopstvenu državu i trgovce naftnim derivatima koji nemaju nimalo sluha za običnog potrošača", navode u toj organizaciji.

Pozivajući građane na bojkot kupovine goriva, APOS je ukazao da se tako pokazuje odgovornost, solidarnost i što je najvažnije - spremnost da se reaguje, jer je to jedini način na koji građani mogu da deluju.

"Ovaj poziv znači istovremeno i ispit zrelosti za sve nas, kako bismo razumeli suštinu sopstvene snage kroz organizovano delovanje. Jasna poruka koju ćemo poslati imaće trajne posledice po sve koji kreiraju tržišnu ekonomiju ove zemlje", naveo je APOS.
XS
SM
MD
LG